4 dönemdir içinde bulunduğum bu program ile ilgili siz değerleri arkadaşları bilgilendirmek adına bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim. Bu programa 2012 yılında Eylül ayında ilk defa başvurmuştum. O zaman Candidate(Aday) kavramı vardı ve 3 ay değerlendirmeye tutuluyorduk.(Şimdi kaldırıldı o sistem). 2012 Eylül ayında MSP Candidate, 2013 Haziran'dan bu yana 4 dönemdir MSP olarak seçiliyorum.(O zamanlar 3 aylık dönemler halinde seçiliyorduk.)
MSP programı Microsoft'un her dönem üniversite öğrencileri arasından seçtiği adı üzerinde öğrencilerin oluşturdurduğu bir platformdur.
Edindiği bilgileri ve tecrübeleri bulunduğu platformda en iyi şekilde paylaşabilen, Microsoft tarafından seçilen üniversitelilerin oluşturdurduğu bir topluluk. Microsoft, bunun için kendi üniversitesini temsil etmek üzere 6 aylık periyotlar içerisinde mevcut başvurular arasından belirli kriterlere uymak şartıyla bünyesine bir veya birden fazla öğrenci dahil eder.
"Bu program bana ne kazandıracak ki?" diyenler için:
- Microsoft teknolojileriyle iç içe olarak herkesten önce onlara erişebilmek ve bu heyecanı herkesle paylaşma fırsatı.
- Proje geliştirme süreçlerinde kendinizi geliştirme adımlarında yetersiz kaldığınızı hissettiğiniz anlarda, arkadanızda her zaman destekçi olarak alanında uzman bir arkadaş topluluğu ve microsoft çalışanı olduğunu bilmek
- Farklı üniversitelerden yeni arkadaşlar tanıyarak çevrenizi genişletebilirsiniz
- En iyi ve yeni teknolojileri sunma, etkinlikler düzenleme fırsatı
- Microsoft Türkiye'de staj yapmak istiyorsanız msp olduğunuzda bir kaç adım önde olursunuz.
- Microsoft'un kendi projelerinde veya iş ortakları ile birlikte gerçekleştireceği projelerde yer alma fırsatı yakalayabilirsiniz.
- Çevrenizdekilerin vereceğiniz cevaplar ve görüşler hakkında ulaşmak istediği kişi olacaksınız. (Bu bazen dezavantaj olabiliyor :) )
- Windows Phone, Windows 8 ve Azure teknolojilerinde kendinizi daha çabuk geliştirebilirsiniz.
- Yılın belirli dönemlerinde Microsoft teknolojilerinin uzman kişiler tarafından eğitim şeklinde verildiği Kick-off etkinliğine davet edileceksiniz.(Bütün ulaşım, konaklama giderleri Microsoft Türkiye tarafından karşılanacaktır)
- adsoyad@studentpartner.com ve ad.soyad@msakademik.net şeklinde size özel mail hesapları açılacaktır.
- Adınıza 1 yıllık MSDN aboneliği tanımlanır. Bu hesap sayesinde toplam değeri 14.000 $ civarında olan yazılımlara ücretsiz sahip olabilirsin.
- Mezun olmadan bile birçok firmadan iş/staj teklifleri alabilirsin. İlgili firmaların eleman ihtiyaçları düzenli olarak mspler ile paylaşılıyor.
MSP seçiminde dikkat edilen noktalar:
- Öğrencinin microsoft teknolojileri konusundaki teknik bilgisi(Özellikle windows phone, windows 8 ve Azure)
- Üniversitedeki durumu,etkinlik düzenleyebilme kabiliyeti,etkinliklerde arkadaşlarına önderlik yapabilirliği, kulüplerde olan aktifliği.
- Sosyal platformlardaki durumu
- Akademik referans
- İngilizce dilindeki yeterliliğiniz.
- Kendini ifade edebilmiyormu bunu test etmek için kendinizi tanıttığınız video göndermenizi isteyeceklerdir.
- Blog tutup tutup tutmadığınız da dikkate alınabilir.
Benim bildiğim ve aklıma gelen bunlar...
Programa başvurmak için ne yapılması gerekiyor?
Adım 1: Başvuru formunu doldurmak için tıklayınız.
Adım 2: Aşağıda belirtilen içerikte, WMV formatında video dosyası oluşturunuz. Oluşturduğunuz dosyayı public - genel erişime açık bir SkyDrive dosya paylaşım servisine yükleyiniz ve dosyaya erişim adresini (URL’i) yardim@msakademik.net adresine “MSP Başvuru” konulu bir email ile değerlendirme döneminin başlangıç gününden önce yollayınız. Bununla ilgili bu sayfayı takip edebilirsiniz.
Video içerik: Aşağıda belirtilen başlıklar altında video içeriği oluşturunuz.
Kendinizi Tanıtın: Okul, yaş, bölüm, ilgi alanlarınız, başarılarınız, geliştirdiğiniz uygulamalar hakkında bilgi veriniz.
Programdan beklentileriniz neler?
Programa yapacağınız katkılar neler?
Video dosya özellikleri:
Dosya Adı: Ad_Soyad_AA_YYYY.wmv (kendi adınız ve soyadınız)
Encoding: WMV
Süre: Max 5 dk.
Boyut: Max 100MB
Adım 3: Adım 2’de bahsedilen email’e, Windows 8 ve/veya Windows Phone 8 uygulama mağazasında olan uygulamalarınızın ve teknik bir konuda yayınladığınız blog yazınızın URL adreslerini ekleyiniz.
Değerlendirme sürecinde gerekirse sizden ek bilgiler istenebilir, bu durumda sizinle hemen iletişime geçiyor olacaklardır.
Bilgilendirmelerim şimdilik bu kadar. Bu program ile ilgili extra sorularınız olursa bana sorabilirsiniz.
Aşağıdaki ilgili videolarıda izlemenizi tavsiye ederim :)
2012 yılında o dönem MSP'lerin Kick-off sürecinde oluşturduğu bir video :)
MSP Litvanya'nın yaptığı bir video. MSP Kimdir?
0 yorum:
Yorum Gönder